Közeledik a Húsvét. Lelkünkben ilyenkor megpróbálunk rendet rakni, hogy méltóképpen fogadhassuk az Úr ajándékát, Jézus által a megváltás reményét!

De azoknak is érdemes időnként elcsendesedni, akik nem hívő emberek. Egyik legfontosabb érzetünk, ami emberi tartást ad nekünk, hogy SZÜKSÉG VAN RÁNK! Addig, amíg erőnket nem csak a magunk, hanem mások szolgálatába is tudjuk állítani, addig mindenképpen pótolhatatlanok vagyunk. Ez az erő, amit ilyenkor sugárzunk, az áldozatból áradó szeretet. Ezt sugározta Jézus is, és ez táplálja lelkünket azóta is, nap mint nap, hiszen húsvétkor Bennünk támad fel Jézus,a mi lelkünket tisztítja meg áldozatával, ha készen vagyunk méltóképpen fogadni.

Az emberi élet legnagyobb megpróbáltatása a halál. Ilyenkor a lélek próbáltatik meg, de ez nem egyenlő a pusztulással.

Ady Endre: Az Úr érkezése

Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten.
Nem harsonával,
Hanem jött néma, igaz öleléssel,
Nem jött szép, tüzes nappalon
De háborus éjjel.
És megvakultak
Hiú szemeim. Meghalt ifjuságom,
De őt, a fényest, nagyszerűt,
Mindörökre látom.
Józsa Judit: Keresztút, XIV. stáció
Nagypénteken 3 órakor leheli ki lelkét minden évben a közénk született Isten.

Pilátus ítéletét a nép megerősítette, hogy Barabás helyett inkább Jézus haljon kereszthalált.
De bennünk megvan a választás lehetősége! Mindig! Minden esetben! Ne félelemből döntsünk, ne látszat jóindulatot mutassunk embertársaink felé! Mi nem Káin és Ábel népe vagyunk, hanem Hunor és Magyar népe! Az egymást szerető és tisztelő testvérek népe.
Legyünk méltóak örökségünkhöz! „Nagy lélekkel hordozzuk keresztünket!” Csak annak lesz feltámadása, aki lelkében át tudja élni nagypénteket. A sok terhet mi is letehetjük a 14. stáció végén.Húsvét vasárnapján pedig megtörténik a csoda! „Ajándékba kapjuk a romolhatatlan fénytestet .” –Molnár V. József
Meghasad az ég alja, Boldogasszony kapujában megmutatja magát a feltámadt Jézus. Ezt élik meg Csíksomlyón a napba néző hívők ezrei, de ezt élhetjük meg mi is csodás áhítatban, bárhol is legyünk a nagyvilágban!

„Igen menő szép madár, de nem madár, szárnyas angyal, Szárnya alatt szent oltár, szent oltárban igaz hit, Igaz hitben Boldogasszony, Kelet felől tekint a Nap, Ott látta az ő szent fiát." (Tapsony, Somogy megye)

A húsvéti tojás Jézus vérét szimbolizálja, fiatal lányok a feltámadás ősképeit rótták rá írókával. A madártojás ugyanakkor az élet szimbóluma is (nem a húsvéti nyuszi), s mint élet szimbóluma, minden újszülött gyermekkel az Isten újrateremti a világot.
Kívánom, hogy Mindannyian tiszta hitben és szeretetben éljétek át a húsvéti
feltámadás csodáját!

Hamarosan megjelenik demó CD-m, a Nimród regéje c. szimfónikus-népi opera 7 dalával. Aki szeretne belőle rendelni, az írjon nekem. 3.000 Ft + postaköltség

Kedves Támogató! Ezen demó CD megvásárlója hozzájárul ahhoz, hogy a Nimród regéje c. mű további felvételeit és stúdió munkáit elkészítsem. Köszönöm!
Egy aktuális DVD-t is szeretnék figyelmébe ajánlani. Húsvét közeledtével, az ünnepre való ráhangolódás jegyében ajánlom szeretettel Szívünk-lelkünk általjárja - Húsvéti koncert DVD-met. Szintén 3.000 Ft-ba kerül.

2016. március 10. 18:00
Kovács Nóri Baráti Klub
(Józsa Judit Galéria, Bp.V.ker. Városház u. 1.)

Ünnepi Baráti Klubba invitállak Benneteket!
Ezen alkalommal nem hívtam vendégművészt, hanem az egész klub a Húsvét köré szerveződik. Bemutatom húsvéti koncertemet - Szívünk-lelkünk általjárja címmel. Várlak szeretettel, várjuk együtt a húsvéti feltámadás csodáját!
Hagyományainkhoz híven az estet most is egy
aktuális, húsvéti népdal tanításával zárom. A dal meghallgatható itt .
További fellépéseim a közeljövőben:

2016. március 15. 11:00
Fellépésem a Március 15-i Nemzeti Ünnepen, Tóalmáson

2016. március 18. 21:00
Közreműködöm az 50'-es Gönci György jubíleumi nagykoncertjén
Backstage Pub (Budapest, Városligeti fasor 44.)

2016. április 2. 16:00
Kovács Nóri és Kovács Judit húsvéti koncertje - Szívünk-lelkünk általjárja
Battonyán

Köszönöm érdeklődését és továbbiakban is szeretettel várom a fellépéseimen!

Kérem, ismerősei, barátai figyelmét is hívja fel, hogy feliratkozhatnak a hírlevelemre a honlapomon:
 www.kovacsnori.com