KOVÁCS NÓRI


AMI A SZÍVEMEN...
Ha fellépéseimről időben értesülni szeretne, iratkozzon fel a hírlevelemre!

Név: 

Email:

 

Az email címeket bizalmasan kezeljük. Kérem olvassa el az adatvédelmi tájékoztatónkat!


   „Magyarnak Lenni” koncert Csillebércen


2018. Augusztus 23-án „Magyarnak Lenni” címmel nagykoncertet tartottam a budapesti Csillebérci Szabadtéri Színpadon.

Köszönöm a zenészeknek és táncosoknak -Tóth Luca Réka, Németh György, Szőke Márk, Sándor István – a közreműködést! A közönségnek pedig, hogy ilyen sokan megtiszteltek!


2018. augusztus Koncertképek

     „Magyarnak Lenni” CD


Örömmel tudatom, hogy megjelent legújabb, „Magyarnak Lenni” című lemezem. Kérésére szívesen dedikálom koncertjeim után vagy postán is elküldöm. Köszönettel várom rendelését email-ben:
kovacsnori@kovacsnori.com

A lemez ára 3500 Ft + 500 Ft postaköltség.

Találkozzunk a lemezbemutató koncerten!


2017. november Magyarnak Lenni -videó

     Pünkösd Erdélyben


Erdélyben jártam egyfajta „Nimród-missziót” teljesíteni. Négy helyszínen léptem föl a Pünkösd és a trianoni megemlékezések kapcsán. Az összetartozás jegyében, a pünkösdi mennybemenetel és a Szentlélek eljövetele, valamint Rákóczira való és a trianoni megemlékezés kapcsán, gyönyörű magyar hazánk és népünk üdvéért zengtem dalaimat a Csíki hegyekben."

2017. június


     Kínában jártam...


Szerencsésen megérkeztem Kínából rengeteg kalanddal és élménnyel a tarsolyomban. Erősítettem hun gyökereinket, szórtam kultúránk apró aranymagjait. Gyönyörű volt a selyemút mentén beszippantani a helyi kultúrát, gyűjteni a dallamokat, de azért nagyon megdobogott a szívem, amikor a repülőgép ablakából újra megláttam a Kárpátok bérceit. Jó újra itthon, üdvözlök Mindenkit!

2017. május

Az „ÉV ÉNEKESNŐJE 2016” díj Arany Csillag fokozatát kaptam!


Örömmel és büszkén tudatom, hogy 2017. március 4-én a SzakmaiElit.hu online magazin egyik legkiemelkedőbb eseményén, a Szakmai Elit díjkiosztó gálán az „ÉV ÉNEKESNŐJE 2016” díj Arany Csillag fokozatát kaptam meg.

Köszönöm szépen az elismerést!

2017. március

Teremtés című kisfilm bemutató és Nimród regéje koncert


A csoda megtörtént!!!!
Köszönöm, hogy velem ünnepeltek az Urániában január 29-én! A Teremtés című kisfilm és az azt követő Nimród regéje koncert óriási vastapsokat kapott. Fantasztikusan éreztem magam, áradt felém a szeretet. Nimród köztünk volt, éreztem. Mi a szeretet népe vagyunk, és ez az érzés ott mindenkit átjárt. Köszönöm, hogy a teltházas koncertemen olyan sok virágot hoztak, most illatozik az egész lakás. Most kezdek még csak felocsudni, de az ünneplés hamarosan folytatódik, hiszen második díszbemutatóra kerül sor.

2017. január Koncert utáni beszámoló


„Magyar kultúráért” díjas lettem!


Kedves Barátok, Ismerősök, honlapom látogatói!
2017. január 19-én az a megtiszteltetés ért, hogy „Magyar kultúráért” díjat kaptam. A laudációt és az elismerést képekben láthatják és olvashatják.
Köszönöm szépen mindazoknak, akik gondoltak rám és a díjat nekem ítélték!.

2017. január „Magyar kultúráért” díj

Újabb „Nimród regéje - Teremtés” c. kisfilm és koncert


Kedves Barátok, Ismerősök, honlapom látogatói!
Nagy az öröm! A nagy érdeklődésre való tekintettel (mert az Urániába már az összes jegy elkelt) lesz egy második díszbemutatója a „Teremtés” kisfilmnek, és utána a „Nimród regéje” koncertemnek a Duna Palotában február 25-én, szombaton 15 órakor. Jegyeket az interneten vagy a Duna Palotában személyesen ( Bp. V. kerület Zrínyi utca 5.) lehet majd venni január 18-tól.

2017. január Plakát Jegyvásárlás

„Nimród regéje - Teremtés” c. kisfilm előzetes ajánlója


Kedves Barátok, Ismerősök, honlapom látogatói!
Elérkezett a pillanat. Mint ahogy azt ígértem, most megmutatom Önöknek a kisfilmem promóciós anyagát. A forgatástól idáig nagyon sok idő telt el, de beérett munkánk gyümölcse. Sokszor álmodok, éjszaka jön az isteni sugallat. Azt az üzenetet is így kaptam, hogy ennek a kisfilmnek az előzetesét december 21-én, a Fény Ünnepén, a Kerecsensólyom Ünnepén mutassam meg Önöknek. Maga a sólyom is sokszor megjelent a forgatás alatt is. Volt, hogy ott körözött felettünk, amíg mi dolgoztunk, de volt egy csodának számító jel is, amikor a forgatás helyszínét mutatta meg Tégláson.
A kisfilm (12 perc) díszbemutatójára valamint a „Nimród regéje” szóló koncertre 2017. január 29-én kerül sor 15 órától az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Várom szeretettel!
Köszönöm mindazoknak, akik támogattak, hiszen nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a film. Hálával és szeretettel gondolok rátok!

A filmet rendezte:
Kovács Nóri és Balázs Sándor
Operatőr: Balázs Sándor, Kuzma Viktor
Segédoperatőr:
Szentesi Richárd, Szabó Csaba
Vágó: Sebők György, Sebők Gábor
Smink: Pádár Detti
Zene: Kovács Nóri, Rossa Levente Bors

2016. december „Teremtés” - videó előzetes


„Teremtés” című kisfilm bemutatója és „Nimród regéje” szóló koncert

            2017. január 29. 15:00-17:00
  Uránia Nemzeti Filmszínház, Díszterem


Nimród regéje koncert:
A dalok nagy részét a népzenei és néphagyományunkban fellelhető saját gyűjtéseimből, regéinkből merítettem, valamint alapos kutatómunka után 13 dalban írtam meg.
A két felvonásos népi és szimfonikus hangszerekre komponált műből legkedvesebb részleteim csendülnek fel szóló koncerten.
Zeneszerző: Kovács Nóri
Szöveg: Kovács Nóri
Hangszerelte: Oláh Dezső

Teremtés című kisfilm:
Az opera első dalát képi világban is megjelenítő történet a világ teremtésével kezdődik, amikor Isten egy csillagból gyúrt almát ejt a világ közepére, ami a magyar pásztorhagyományok szerint a Kárpát-medence. Az aranyalma magja gyökeret ereszt, és kinő belőle az életfa, amely a földet és a mennyet összekapcsolja. Erre fészkel a turulmadár, a magyarok védő madara. Ennek a fának a tövében születik meg Nimród.
A filmet rendezte: Kovács Nóri és Balázs Sándor
Főszereplő: Mónus József László – többszörös világrekorder tradicionális távlövő íjász, Koszta Zoltán – Nemzeti Értékként elismert bőrdíszműves, hagyományőrző íjász

Jegyár: 1500 Ft Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában és honlapján, valamint az Interticket és a Jegymester hálózatában.

2016. december Jegyvásárlás

Nemzeti értékké nyilvánították művészetemet!


Örömmel és büszkén tudatom a művészetemet kedvelőkkel, követőkkel, hogy Dabas Város Önkormányzatának Települési Értéktár Bizottsága a 2016. augusztus 2-án tartott ülésén a 22/2016. (VIII.2.) számú TÉB határozattal munkásságomat
„Kovács Nóri énekesnő, dalszerző, a magyar népzene és világzene műfaját reprezentáló, a magyar népzenei országimázst emelő előadóművészete" címen helyi értékekké nyilvánította, ami ezáltal a magyar nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény értelmében nemzeti érték.
Köszönöm a döntéshozóknak a megtisztelő, kitüntető „nemzeti érték” címet, melyhez igyekszem a jövőben is méltó lenni.

2016. október Dabasi Települési Értéktár

Befejeződtek a „Nimród regéje - Teremtés” c. kisfilm forgatási munkái


Óriási munka folyt négy héten keresztül. Ebből három hétvégi napon forgattunk három különböző helyszínen. Elsőként Tatárszentgyörgyön, ahol egy gyönyörű életfát találtunk, majd Tégláson, ahová egy turul madár (egy sólyom) vezetett el, végül Nyíregyházán a szakrális eredetű -kurgán– dombon, a Geri dombon fejeztük be a munkát. Nagyon várjuk, hogy a zene stúdiómunkáit és a film vágását, utómunkálatait követően december 21-én hivatalosan bemutathassuk munkánk eredményét.

2016. szeptember Képek a forgatásról