KOVÁCS NÓRI


AMI A SZÍVEMEN...
Motiva zkr.-ajánló   FelVonó zkr.-ajánló   „Szívünk,lelkünk általjárja”-Húsvét   „A Pünkösdnek jeles napján”   „Betlehemben megzendült az ének”


Kovács Nóri koncertajánlója a MOTIVA zenekarral

 

Kovács Nóri a népzene és világzene műfajának egyik legismertebb, szakmailag is elismert előadója, aki több, mit tíz éve van a profi előadói pályán. Ezen időszak alatt több mint húsz lemezen közreműködött és 7 szóló albuma jelent meg. Nevéhez fűződik a Magyarország Imázs-dal, „Repülj madár”. Szakmai elismerései: A Népművészet Ifjú Mestere (2000) Transilvanian Music Awards – Folk kategória (2013)

 

Nóri nem csupán elénekli, de - a hitelesség és a népies jelleg megőrzése mellett - kreatívan be is illeszti a népdalokat a mai populáris zenei kultúra keretei közé.

 

A műsor színfoltjait a vidám, lüktető ritmusú, a közönséget táncra perdítő dallamok, valamint az elgondolkodtató, ringató, lírai hangvételű népdalfeldolgozások váltakozása biztosítja.

 


Nóri profi zenészeket gyűjtött maga köré. A Motiva névre keresztelt produkcióban a népzenei motívumokat furulya és népi hegedű, brácsa szólaltatják meg, a hangzást pedig gitár, basszusgitár és mai elektronikus hangszerelés teszi teljessé. Sok saját népdalgyűjtést is feldolgoznak. Legismertebb a Kovács Józsi bácsival közösen elénekelt Szerelem, szerelem.

 

A Motiva különleges és népszerű. Az eddig közzétett videó klipeket az interneten több százezren látták. A rádiók, TV-k folyamatosan játsszák dalaikat. A hazai közönséget meghódítva több mint 20 külföldi országban koncerteztek már. A zenekart rajongói levelek és elismerő üzenetek buzdítják további népdalok megújítására és bemutatására.

 

A Motiva előadása minden korosztályt megérint. A fiatalok épp úgy megtalálják a szívükhöz közel álló hangzásokat zenéjükben, mint szüleik és nagyszüleik, akik az eredeti dalokat ismerve szívesen fogadják be azok modern zenei megoldásokkal frissített változatait. A Motiva műsorát hallgatva, ősi népzenei gyökereink felidézése közben igazán büszkék lehetünk magyarságunkra.

Tegyünk érte, hogy a Magyar kultúra tovább éljen!

 

Kapcsolódó videó: Kovács Nóri és a MOTIVA zenekar hivatalos videó anyaga

 

Érdeklődését, felkérését örömmel és köszönettel fogadjuk!

 

 

 

 

 

Kovács Nóri és a FelVonó zenekar népzenei koncertajánlója és táncháza


A FelVonó zenekarral több éve dolgozik együtt.

 

Autentikus magyar népzenét adnak elő vonós hangszerekkel. (hegedű, brácsa, nagybőgő)

Sok saját gyűjtésű erdélyi népdalt feldolgoznak.


 Az egy órás műsorban Magyarország és Erdély tájegységeit barangolják be, adnak színvonalas és szórakoztató csemegét a tájegységek hangszeres és énekes dallamaiból.


A koncert után igény szerint 30 perces, vagy egy órás táncházat adnak, igazi vérpezsdítő hangulat, képzett néptánctanár tanítja a táncokat a közönségnek.

 

Dalok a műsorból:

Mákói menyasszony-búcsú,    Sír a szemem – Magyarszováti népdalok,    Feketelaki táncok

 

Technikai rider:

2 db énekmikrofon

3 db hangszermikrofon (ebből egy nagybőgő)

5 monitorláda külön monitor úttal

 

Érdeklődését, felkérését örömmel és köszönettel fogadjuk!

 

 

 

 

Kovács Nóri húsvétváró koncertje
„Szívünk, lelkünk általjárja”


Közreműködik: Kovács Judit és a FelVonó zenekar


Nóri a koncertről:


„Ennek a kb egy órás húsvéti műsornak van egy előzménye, a Betlehemben megzendült az ének – Karácsonyi koncert. Már akkor megfogalmazódott bennem, hogy a születés csodájánál nem kellene befejezni a jézusi történetet, hanem a gondolatokat tovább folytatva, egy következő műsorban felépítve teljessé kellene tenni ezt a szép történetet, amelyben a szenvedések után Jézus feltámad, és a Mennyországból tekint reánk.

 

A történetvezetés folyamatosságán túl az is célom volt, hogy a húsvéti ünnepkörben fellelhető egyházi és népi énekeket összegyűjtsem, és annak legjavát egy kronológiai sorrendben felépített műsorban elénekeljem.  A zenei anyagokat a katolikus, református egyházi énekekből, zsoltárokból, egyházi népénekekből, népdalokból és saját szerzeményekből válogattam.

 

 Húsvéti műsoromat, (hasonlóan a karácsonyi műsoromhoz) úgy tekintem, mint egy énekes imádság, egy lelki összetartozás, amely minden keresztény embert összefog a zenei kultúra palástja alatt, de azok is merítkezhetnek belőle, akik csak hallgatói, s nem lelki befogadói a népi és egyházi húsvéti muzsikának.”

 

A műsor tartalma:

 Egy órás műsor, amelyben a húsvéti ünnepkör egyes jeleneteit mutatom be dalokon keresztül. A népdalokat, egyházi dalokat, és saját szerzeményeimet népi vonós muzsika kíséri. A dalok egy része a’ capella szólal meg, szóló vagy duett formájában. A koncertet színesítik az egyes jelenetek közötti zenekari részek, amelyekben erdélyi és magyarországi tájegységek népzenei anyagából mutatnak meg egy-egy csokorra valót a zenészek.


 1. rész: Virágvasárnapi dal Moldvából
 2. rész: Utolsó vacsora, Júdás árulása, Jézus elfogása, Ördöngösfüzesi muzsika Erdélyből
 3. rész: Golgota – járás ,
 4. rész: Mária siralma (Ballada, Jézusi búcsú –népi ének)
 5. rész: Keresztre feszítés, felajánlás (A vércseppek rózsává változásának csodája –népi ének)
 6. rész: A halál (Ballada, halotti énekek, halott búcsúztató népi muzsika Erdélyből Búza faluból)
 7. rész: Feltámadás, az asszonyok csodát látnak a sírnál, hálaadó énekek
 8. rész: Örömünnep ( vígságszerző énekek, tavaszi dalok, húsvéti locsoló versek, dalok, húsvéti jókívánságok, népi áldások)

 

 

Videók:
Ma van Húsvét napja,    Gyászba borult a Mennyország

 

 

Technikai rider:

2 db énekmikrofon

3 db hangszermikrofon (ebből egy nagybőgő)

5 monitorláda külön monitor úttal

 

Érdeklődését, felkérését örömmel és köszönettel fogadjuk!

 

 

 

 

Kovács Nóri pünkösdváró koncertje
„A Pünkösdnek jeles napján”

Közreműködik: Kovács Judit és a FelVonó zenekar


Nóri a koncertről:

 

„Ennek a kb egy órás pünkösdi műsornak már van előzménye, a Betlehemben megzendült az énekKarácsonyi koncert és a "Szívünk, lelkünk általjárja" - Húsvéti koncertek. Már akkor megfogalmazódott bennem, hogy a születés csodájánál nem kellene befejezni a jézusi történetet, hanem a gondolatokat tovább folytatva, egy következő műsorban felépítve teljessé kellene tenni ezt a szép történetet, amelyben a szenvedések után Jézus feltámad, és a Mennyországból tekint reánk. Majd ebben az aktuális műsorban feldolgozom a feltámadás utáni eseményeket, a Szentlélek eljövetelét, Mária mennybe menetelét.

 

 A történetvezetés folyamatosságán túl az is célom volt, hogy a pünkösdi ünnepkörben fellelhető egyházi és népi énekeket összegyűjtsem, és annak legjavát egy kronológiai sorrendben felépített műsorban elénekeljem. A zenei anyagokat a katolikus, református egyházi énekekből, zsoltárokból, egyházi népénekekből, népdalokból és saját szerzeményekből válogattam.

 

 Pünkösdi műsoromat, úgy tekintem, mint egy énekes imádság, egy lelki összetartozás, amely minden keresztény embert összefog a zenei kultúra palástja alatt, de azok is merítkezhetnek belőle, akik csak hallgatói, s nem lelki befogadói a népi és egyházi pünkösdi muzsikának. ”

 

A műsor tartalma:

Egy órás műsor, amelyben a pünkösdi ünnepkör egyes jeleneteit mutatom be dalokon keresztül. A népdalokat, egyházi dalokat, és saját szerzeményeimet népi vonós muzsika kíséri. A dalok egy része a’ capella szólal meg, vagy duett formájában. A koncertet színesítik az egyes jelenetek közötti zenekari részek, amelyekben erdélyi, és magyarországi tájegységek népzenei anyagából mutatnak meg egy-egy csokorra valót a zenészek.

 

 1. rész: Feltámadás énekei
 2. rész: Úrnapi énekek
 3. rész: Jelenések, példabeszédek
 4. rész: Pünkösd, a Szentlélek eljövetele
 5. rész: Tavaszi népdalok
 6. rész: Jézus szíve, Mária énekek
 7. rész: Búcsújáró énekek
 8. rész: Magyarsággal kapcsolatos énekek
 9. rész: Pünkösdi népszokások

Videók:
Feltámadás hírüladása,    Magyarország az én hazám

 

Technikai rider:

2 db énekmikrofon

3 db hangszermikrofon (ebből egy nagybőgő)

5 monitorláda külön monitor úttal

 

Érdeklődését, felkérését örömmel és köszönettel fogadjuk!

 

 

 

Kovács Nóri karácsonyi koncertje
„Betlehemben megzendült az ének”

Közreműködik: Kovács Judit és a FelVonó zenekarKovács Nóri, a fiatal, népszerű énekes, előadóművész 2009. Karácsonyán a budapesti Szent István Bazilikában adott nagysikerű karácsonyi koncertet, amelyet újabb előadások követtek, jelezve, hogy ebben a meghitt, emelkedett hangzásvilágú miliőben emberek, hívők sokaságának a szívébe sikerült belopnia  a magyar archaikus dalkincsünket.

 

 

A Bazilika-koncertről egy órás film készült, s koncert kapcsán vetődött fel, hogy a novemberi-decemberi időszakban egy országjáró sorozaton kellene minél szélesebb körben megismertetni a közönséggel ezt a zenei-lelki élményt.

 

Karácsonyi templomkoncertjeinek témáit az egyházi és a világi zene területeiről válogatja, arra törekedve, hogy az egyházi zenén belül is több zenei irányzatot, például gregorián éneket, imádságot, egyházi népéneket bemutasson, valamint a keresztény hitvilág sokszínűségét is a közönség elé tárja. Ezért válogatta műsorába egyaránt a katolikus, református, evangélikus egyházi népénekeket, valamint saját feldolgozásokat.

A magyar népzenében is fellelhető számos ilyen irányú téma, de az ember érzelemvilágának kifejezésére is nagy hangsúlyt fektet a koncertjein.   Dalai egy részét a’capella énekli, de gyakran kísérik énekét hangszerek is, meghitt vonós muzsikával, furulyával, kobozzal, orgonával színesíti előadását.

 

A bő egy órás műsorában a bibliai Jézus születését énekli meg, meséli el a fogantatástól, amelyetGábriel angyal ad hírül Máriának Istentől, a szálláskeresésen át, a születésig, a pásztorok jövetelén és örvendezésén túl, addig az ünnepélyes áhítatig, amit a magyar keresztény ember él meg karácsonykor.

 

 

Technikai rider:

2 db énekmikrofon

3 db hangszermikrofon (ebből egy nagybőgő)

5 monitorláda külön monitor úttal

 

Érdeklődését, felkérését örömmel és köszönettel fogadjuk!