Kovacs Nori cover

2010. Betlehemben megzendült az ének – DVD

    Kovács Nóri – Betlehemben megzendült az ének
    (DVD) – 2010

    2009. dec. 23 -án a budapesti Szent István Bazilikában adtam karácsonyi koncertet a Matokabinde zenekarral. Az ebből készített koncert DVD-t a Duna tv rögzítette.

    Emlékszem, egész kiskorom óta valami édes izgalom fog el, amikor közeledik Az Ünnep.

    Karácsonykor nem csak a fenyőfát, a lelkemet is fényes, tiszta ruhába öltöztetem. Ilyenkor együtt a család, karácsonyi dalokat énekelünk, citerázunk, és éjfélkor az ünnepi szentmisén megköszönöm Istennek, hogy én is megszülethettem, és együtt lehetek azokkal, akiket szeretek.

    Karácsonyi műsoromban ebből a szeretetből és köszönetből szeretnék egy falatnyit átadni, emellett eléneklem Jézus születésének történetét, ízleld meg jól, és otthon oszd szét a családodnak az ünnepi vacsorán!

    Az előadásom témáit az egyházi és a világi zene területeiről válogattam, arra törekedve, hogy az egyházi zenén belül is több zenei irányzatot, például gregorián éneket, imádságot, egyházi népéneket bemutassak, valamint a keresztény hitvilág sokszínűségét is a közönség elé tárjam.

    Ezért válogattam műsorába egyaránt a katolikus, református, evangélikus egyházi népénekeket, valamint saját feldolgozásokat. A magyar népzenében is fellelhető számos ilyen irányú téma, de az ember érzelemvilágának kifejezésére is nagy hangsúlyt fektettem a koncerten. Dalaim egy részét a’capella énekelem, de gyakran kísérnek vonós hangszerek is.

    Az egy órás műsorában a bibliai Jézus születését énekelem meg, mesélem el a fogantatástól, amelyet Gábriel angyal ad hírül Máriának Istentől, a szálláskeresésen át, a születésig, a pásztorok jövetelén és örvendezésén túl, addig az ünnepélyes áhítatig, amit a magyar keresztény ember él meg Karácsonykor.

    Ízelítő a lemezről:

    ► Mária altatója – Aludj el magzatom – Repülj szellő